27–29 Eki 2022
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

UNESCO'nun 41. Genel Konferansı'nda Süleyman Çelebi'nin vefatının 600. yılı münasebetiyle 2022 yılının "Süleyman Çelebi Yılı" olması kararı alınmış, Cumhurbaşkanlığı Makamının 3 Haziran 2022 tarih ve 31855 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Genelgesi ile de bu kapsamda özellikle kamu kurumları tarafından etkinlikler düzenlenmesi istenilmiştir. Bu çerçevede Türk Dil Kurumu ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi iş birliğiyle 27-29 Ekim 2022 tarihleri arasında Sivas'ta "Süleyman Çelebi Anısına Türk Kültüründe Mevlit Geleneği" başlıklı uluslararası bir sempozyum düzenlenecektir.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi