25–27 Nis 2024
TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

100. Yılını tamamlayan Cumhuriyetimizin  sahip olduğu  spor birikimini kuşatıcı bir yaklaşımla, devralınan miras, Cumhuriyet'in kazanımları ve  gelecek yüzyıl perspektifleri kapsamında değerlendirmek ve  kalıcı  bir  envanter  oluşturmak amacıyla;  Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı temsilen Türkiye  Üniversite Sporları  Federasyonu  Başkanlığı,  Gazi  Üniversitesi  ve  Atatürk  Kültür,  Dil  ve  Tarih  Yüksek Kurumu Başkanlığı çatısı altında, Türk  Tarih Kurumu (TTK), Atatürk Araştırma Merkezi  Başkanlığı (ATAM) iş birliği  ile  25-27  Nisan  2024  tarihleri  arasında  Gazi  Üniversitesi  ev  sahipliğinde  "Cumhuriyet'in Kuruluşundan Türkiye Yüzyılına Türk Sporu Kongresi" düzenlenecektir.

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI