15 Mart 2024 ile 15 Nisan 2024 arasında
Millî Eğitim Bakanlığı

"Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayları" 1-2 Kasım 2023 tarihlerinde 7 ilde (Ankara, Antalya, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun) eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir. Öğretmenler ve okul yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen çalıştaylarda "Öğretmenlerin Bakış Açısıyla Teknoloji Kullanımı", "Teknolojinin Eğitim Ortamlarında Kullanımı", "Teknolojinin Eğitim Süreçlerine Etkisi", "Yapay Zekâ İçerikli Uygulamaların Eğitimde Kullanımı" temaları hakkında katılımcıların görüşleri alınarak çalıştay raporu hazırlanmıştır.

"Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayları" 1-2 Kasım 2023 tarihlerinde 7 ilde (Ankara, Antalya, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun) eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir. Her ilde 20 kişiden oluşan (alandan 1 öğretim üyesinin moderatörlüğünde 16 öğretmen, 2 okul yöneticisi ve 1 Millî Eğitim Bakanlığı temsilcisi) 4'er çalışma grubu oluşturulmuştur. Bu gruplarda öğretmenler ve okul yöneticilerinin "Öğretmenlerin Bakış Açısıyla Teknoloji Kullanımı", "Teknolojinin Eğitim Ortamlarında Kullanımı", "Teknolojinin Eğitim Süreçlerine Etkisi", "Yapay Zekâ İçerikli Uygulamaların Eğitimde Kullanımı" temaları hakkında görüşleri ele alınarak bir raporlaştırma yapılmıştır. Bu çalışma ile öğretmenlerin gözüyle eğitimde teknoloji kullanımının mevcut durumunun ortaya konulması ve öğrencilerin öğrenme süreçlerinde teknoloji destekli iyileştirme yapılması amacıyla geliştirilecek politikalara "Türkiye Yüzyılı"nda katkı sağlamak hedeflenmiştir.

Söz konusu rapor 13 Mart 2024 tarihinde yayımlanmış olup Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca hazırlanan yayınlara https://ttkb.meb.gov.tr/www/yayinlarimiz/icerik/532 adresinden ulaşılabilmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığı