11–31 Mar 2024
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI

Dünya  Dopingle  Mücadele  Ajansı (WADA) web  sitesi aracılığıyla  yeni  yıl mesajı  ve  18  yaş altındaki  sporcular için  yürütülen  ‘Korunak Operasyonu'  raporunun  yayınlandığı  bildirilerek, WADA tarafından  hazırlanan ilgili  özet  rapora  göre; 2012'den  bu  yana  1518  olumsuz  vaka  yaşandığından  bahsedilmektedir.  WADA İstihbarat  ve  Soruşturma  Bölümü,  dopingle  mücadele  topluluğundaki  herkesi,  spor  kariyerlerinde, dopingle  mücadele  sisteminde  ve  performans  artırıcı  maddelerin tuzağında ilerlerken  18  yaş  altındaki sporcuları  nasıl  desteklediklerini,  eğittiklerini  ve  koruduklarını  yeniden incelemeye  teşvik  ettiği belirtilmektedir.

Bu çerçevede, WADA İstihbarat ve Soruşturma Bölümünün            ‘ Korunak Operasyonu'na ilişkin Ek1  ve  Ek-2'de  yer  alan  ‘Özet  Rapor'un  Türkçesi  ile  İngilizcesi  ayrıca  WADA  Başkanı  ve  Genel Direktörünün değerlendirmelerini içeren yeni yıl mesajı    Ek-3'de sunulmaktadır.

EK-1

EK-2