5–31 Mar 2024
İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü tarafından yayınlanan "Human Factors in Aviation and Aerospace", yılda iki kez (Nisan ve Ekim) yayınlanan çevrimiçi, açık erişimli, hakemli bir dergidir. Derginin yayın dili İngilizce ve Türkçe'dir. Derginin amacı, havacılık ve uzay bilimlerinde insan faktörleri, havacılık ve uzay psikolojisi, havacılık sektöründe örgütsel davranış ve ekip kaynak yönetimi konularına odaklanan çalışmalar yayınlamaktır. Havacılığın farklı boyutlarını ve havacılık araştırmalarını insan faktörüne vurgu yaparak içeren çalışmalar davet edilmektedir. Dergi web bağlantısı olan https://iupress.istanbul.edu.tr/tr/journal/hfaa/home adresinden makale kabulü devam etmektedir.

İstanbul Üniversitesi