13 Şubat 2024 ile 30 Haziran 2024 arasında
Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu

Üniversitelerimiz İletişim, Güzel Sanatlar ve Turizm Fakültesi öğrencilerinin  kültürel farkındalıklarını ve anlatı yetkinliklerini güçlendirmek ve böylelikle ülkemizin kültür ve turizm varlığına katkıda  bulunacak  nitelikli  medya  ve  dijital içerik üretimini teşvik etmek amacıyla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Erciyes Üniversitesi ile  Aydın Adnan Menderes Üniversitesi işbirliğinde "Sokak Lezzetleri Film Festivali" adıyla bir eğitsel-kültürel ve sanat etkinliği planlanmaktadır. Festival, zengin yemek kültürümüzün önemli bir parçası olan sokak lezzetlerine dikkat çekmeyi amaçlamakta  ve  bu  bağlamda  kendine  özgü  mekân,  tat  ve  sunum  biçimleriyle  geçmişten  günümüze kültürel  bir  köprü  vazifesi  gören  sokak  lezzetlerimizin  belgelenmesini,  tanınırlıklarının  artırılmasını, unutulmaya  yüz  tutmuş  lezzetlerin  yeniden  hatırlanmasını ve bunların arşivlenerek gelecek nesillere kültürel miras  niteliğinde aktarılmasını hedeflemektedir.

Festival  ile  ilgili  tüm  bilgiler,  https://www.gastrofilmfest.com  adresinde  yer  almaktadır.

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu