27 Eylül 2023 ile 6 Ekim 2023 arasında
Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı (Program), Türkiye’de katma değerli üretimin artırılması amacı doğrultusunda, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı ve bağlı/ilgili kuruluşları tarafından sağlanan destek ve teşviklerin tek pencereden yönetilerek orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlere yoğunlaştırılmasına yönelik özel bir Program’dır. Program kapsamındaki destek ve teşvikler; teknoloji düzeyi, dünya ithalat eğilimi, Türkiye ithalatı, ihracatı ve dış ticaret farkı, Türkiye ve dünya ihracat kilogram fiyatları ile Ekonomik Karmaşıklık Endeksi gibi hususlar dikkate alınarak oluşturulan Öncelikli Ürün Listesi aracılığıyla ilan edilen ürünlere yönelik olarak sağlanmaktadır. Bu doğrultuda 27/02/2021 tarihli ve 31408 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan mevcut Öncelikli Ürün Listesi, Türkiye ve dünya dış ticaret gelişmeleri ile ürün sınıflamalarında oluşan değişiklikler incelenerek güncellenmiş ve Program'ın yeni çağrılarında dikkate alınmak üzere Öncelikli Ürün Listesi Taslağı oluşturulmuştur. Bahse konu taslak listenin, görüş ve önerileriniz ile nihai haline getirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda oluşturulan ve 6 Ekim 2023 Cuma gününe kadar erişilebilir olacak http://anket.sanayi.gov.tr/index.php/531431?lang=tr adresinden söz konusu taslak listeye ulaşılarak listedeki ürünler hakkında görüş ve değerlendirmelerin iletilebileceği ve/veya listede yer almasında fayda görülen yeni ürün önerilerinin listeye eklenebilecektir.

Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı