13 Ocak 2023 ile 6 Mart 2023 arasında
Tarım Ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdürlüğü
Europe/Istanbul saat dilimi

Bu etkinlik Çukurova Üniversitesi dışında bir kurum tarafından organize edilmektedir. Aşağıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. İçerik ve bilgilerden Çukurova Üniversitesi sorumlu tutulamaz

Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu"nun (Kanun No. 5996) 26. Maddesinin (2)  nci  fıkrası  gereği  ve  bu  kapsamda  çıkarılan  24/11/2011  tarih  ve  28152  sayılı  Resmi  Gazete'de yayımlanarak  yürürlüğe  giren  "Risk  Değerlendirme  Komite  ve  Komisyonlarının  Çalışma  Usul  ve Esasları Hakkında Yönetmelik" hükümleri gereği, gıda ve yem  güvenilirliği, bitki sağlığı, hayvan sağlığı ve  refahı  konularında  bağımsız,  tarafsız,  şeffaf  ve  bilimsel  esaslara  dayalı  risk  değerlendirme çalışmalarını yürütmek üzere, üyeleri araştırma kurumları, araştırma  enstitüleri, üniversitelerin konu ile ilgili  fakültelerinin  temsilcileri  ile  gerektiğinde  diğer  uzman  kişilerden  oluşan  Bilimsel  Komite  ve Komisyonlar kurulmaktadır.

Bu  kapsamda,  Yem Komisyonu  ikinci  dönem  çalışmaları  için  yeniden  teşekkül  ettirilecektir. Yem katkı maddelerinin onaylanma sürecinde bilimsel risk değerlendirme  yapmak ve yeme ilişkin diğer konularda bilimsel görüş oluşturmak görevini yürüten Yem Komisyonu'nun çalışma kapsamı aşağıda yer almaktadır: Hayvan  beslenmesi/hayvan  fizyolojisi/üretimi,  yem  formülasyonu,  besleme  teknikleri,  toleransı dahil  olmak  üzere  besin  gereksinimleri,  monogastrik,  geviş  getiren  ve  kümes  hayvanları beslenmesi (sindirim süreçleri dahil), yem mikrobiyolojisi, antimikrobiyal direnç (mikroorganizma kaynaklı  katkıların  değerlendirilmesi),  yemde  istenmeyen  maddeler,  hayvan  yeminde  kullanılan katkılar ve ürünlerin güvenilirliği ve/veya etkinliği, yem katkılarının çevresel risk değerlendirmesi, konularında bilimsel risk değerlendirmesi yaparak bilimsel görüş oluşturmak, EFSA,WHO/FAO  ve  bu  konularda çalışmalar  yapan  diğer  uluslararası  kuruluşların çalışmalarını takip etmek. Üniversitemizin  ülkemiz  gıda  ve  yem  güvenilirliği  hizmetlerine  bilimsel  temel  oluşturmak amacıyla  yürütülen  risk  değerlendirmesi  çalışmalarına  sağlayacağı  katkı  son  derece  önem  arz etmektedir. Bu kapsamda ikinci dönem çalışmaları için yeniden teşekkül ettirilecek "Yem Komisyonu" için  Üniversitemizin  özellikle Zootekni ve Hayvan Besleme Ana Bilim Dalında  görevli  akademik personelin yer alması oldukça önem taşımaktadır. Bu  çerçevede  söz  konusu  bilimsel  komisyonda  yer  almak  isteyen  akademik  personelin Tarım Ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayımlanan "Açık Çağrı - Yem Komisyonu" başlıklı duyuruda yer alan  online başvuru formunu (riskbasvuru.tarimorman.gov.tr) doldurarak en geç  06.03.2023 tarihine kadar başvurusunu tamamlaması gerekmektedir.

Başlar
Sona erer
Europe/Istanbul
Tarım Ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdürlüğü