1 Ocak 2022 ile 31 Mayıs 2022 arasında
  1. 4-5 Ocak 2022 tarihinde3. Uluslararası 5 Ocak Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresinde Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Başak Karakoç Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi B. Erdem Dağıstanlıoğlu ve Arş. Gör. Bilge Destegüloğlu “Kurgusal nitelikli çocuk kitaplarında kültür aktarımı” adlı bildiriyi sunmuşlardır.
  2. 28-29 Ocak 2022 tarihinde VII. Uluslararası Battalgazi Bilimsel Çalışmalar Kongresinde Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalından Arş. Gör. Bilge Destegüloğlu “Türkçe ders kitaplarında yer alan Karagöz metinlerinin okunabilirlik düzeyi açısından incelenmesi” ve “Ortaokul Türkçe ders kitaplarında yer alan Karagöz metinlerinde Grice’ın iş birliği ilkesi” başlıklı bildirileri sunmuştur.
  3. 12-15 Mayıs 2022 tarihinde 13. İnternational Congress on New Trends in Education adlı kongrede Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Başak Karakoç Öztürk “Ortaokul Öğrencilerinin Okuma Becerisine Yönelik Metaforik Algıları” ve “Ortaokul Öğrencilerinin Dinleme Becerisine Yönelik Kavramsal Yapılarının İncelenmesi: Bir Metaforik Analiz” isimli bildirileri sunmuştur.
  4. 13 Mayıs 2022 tarihinde Melike Günyüz Uluslararası Sempozyumunda Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalından Arş. Gör. Bilge Destegüloğlu, Doç. Dr. Oğuzhan Yılmaz ve Doç. Dr. Anastasia Ulanowıcz ile  “Melike Günyüz eserlerinde bilge karakterler” adlı bildiriyi sunmuşlardır.
  5. 21-23 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilmiş olan 15. Uluslararası Dil, Edebiyat ve Kültür Araştırmaları başlıklı kongrede Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Refika Altıkulaç Demirdağ, “Çocuk Edebiyatında Anne Tipinin Değişimi, Muallime Ve Türk İkizleri Arasında Bir Karşılaştırma” başlıklı sözlü bildirisini sunmuştur.